Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 3495

pyszna na każdy dzień

Składniki

  • mąka, 60 dag
  • margaryna, 30 dag
  • cukier puder, 12 dag
  • kwaśna śmietana, 5-8 łyżek
  • żółtka, 2
  • szczypta soli
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • jabłka, 1 kg
  • Bułka tarta
  • cynamon, 0,5 łyżeczki
  • cukier kryształ do posypania jabłek
  • cukier puder do posypania szarlotki
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szarlotka

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać z proszkiem, posiekać z margaryną,przesiać cukier i sól,dodać żółtka i śmietanę,zarobić ciasto,podzielić na 2 części.

  2. Jedną częścią wyłożyć tackę,ciasto posypać bułką tartą, na to dać starte na dużych otworach jabłka,posypać cukrem kryształem i cynamonem, na to wyłożyć drugą część ciasta,upiec na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń