Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka królewska

Szarlotka królewska

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 622

Dodano:

Odsłon: 9344

Do niedzielnej kawki :)

Składniki

  • 1/2 szklanku cukru pudru
  • 1/2 kostki masła
  • 100 g mleka
  • 1 galaretka
  • 1 słoik jabłek
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu 10%
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanku mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 5 dkg cukru
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szarlotka królewska

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z podanych składników tj.ubić pianę z białek ze szczyptą soli ,dodać żółtka oraz pozostałe składniki i wymieszać z mąką.Po upieczeniu ciasto wystudzić.

  2. Przygotować garnuszek,wyłożyć jabłka jak trzeba dodać odrobinę cukru i jak jabłka będą wrzały wsypać sucha galaretkę-dokładnie wymieszac i wystudzić.
    Mleko na masę zagotować,utrzec masło z cukrem pudrem i po łyżeczce dodawać gorące mleko. na biszkopt wykładamy ostudzone jabłka a na całkiem zimne jabłka wykładamy masę.Całość ciasta polewamy polewą czekoladową.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń