Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka na cieście kukurydzianym"
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 23
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 58
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24293
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 23
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 58
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24293
Składniki
Mąkę kukurydzianą i ziemniaczaną przesiej do miski, dodaj cukier i masło. Szybko zagnieć. Owiń folią i włóż do lodówki na 30 min.
Prostokątną lub okrągłą formę natłuść, większą częścią ciasta wylep spód i boki formy. Wstaw znowu do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do temp. 180oC. Spód nakłuj widelcem i podpiecz 10-15 min.
Jabłka umyj i obierz. Pokrój na cienkie plasterki. Podpieczony spód oprósz skrobią kukurydzianą, rozłóż na nim jabłka (możesz je posypać cukrem).
Wierzch ciasta udekoruj pozostałą częścią ciasta pozwijanego jak sznurki. 6 Ciasto wstaw ponownie do piekarnika, piecz jeszcze 30-35 minut, aż wierzch lekko się zezłoci.Źródło: Świat kobiety