Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka na cieście kukurydzianym"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Mąkę kukurydzianą i ziemniaczaną przesiej do miski, dodaj cukier i masło. Szybko zagnieć. Owiń folią i włóż do lodówki na 30 min.
Prostokątną lub okrągłą formę natłuść, większą częścią ciasta wylep spód i boki formy. Wstaw znowu do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do temp. 180oC. Spód nakłuj widelcem i podpiecz 10-15 min.
Jabłka umyj i obierz. Pokrój na cienkie plasterki. Podpieczony spód oprósz skrobią kukurydzianą, rozłóż na nim jabłka (możesz je posypać cukrem).
Wierzch ciasta udekoruj pozostałą częścią ciasta pozwijanego jak sznurki. 6 Ciasto wstaw ponownie do piekarnika, piecz jeszcze 30-35 minut, aż wierzch lekko się zezłoci.Źródło: Świat kobiety