Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 3043
Dodano: 06.03.2020
Odsłon: 10290
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z dodatkiem cynamonu i ½ szklaną cukru.
Z chłodnego masła, mąki, cukru i jajek oraz odrobiną soli zagnieść ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na około godziny. Ciasto musi się porządnie schłodzić aby można było zetrzeć na tarce (można też ciasto schłodzić w lodówce i rozwałkować).
Kwadratową formę wykładamy papierem do pieczenia i jedną część ciasta ścieramy na spód i podpiekamy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Na podpieczony spód ciasta, posypujemy bułkę tartą, na które następnie wykładamy jabłka. Na jabłka trzemy druga część ciasta.
Ciasto pieczemy jeszcze przez ok 40 minut. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 09 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Ale pieknie podana!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 07 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Przepyszna,kocham szarlotki:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 06 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności!0 Kto głosował? | Odpowiedz