Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i mega krucha szarlotka.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4653
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418270
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4653
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418270
Składniki
Nadzienie: jabłka obieramy, kroimy w kostkę lub plasterki. Przekładamy do garnka, podlewamy odrobiną wody i dusimy ok 10 minut. Nie pozwólmy im się rozgotować. Na końcu dodajemy cukier, cynamon i kaszę mannę. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ciasto:Do miski wsypujemy wszystkie składniki, masło i smalec pokrójmy sobie nożem. Rozcieramy w rękach na kruszonkę. Formę ( tortownica o śr. 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wsypujemy połowę ciasta, ugniatamy i podpiekamy na lekko złoty kolor w 180 st. C ustawienie góra dół (ok. 10-15 minut) Ciasto odstawiamy do wystudzenia, następnie wykładamy nasze jabłka, posypujemy resztą ciasta, równo rozkładamy i lekko ugniatamy. Pieczemy ok 40-50 minut aż góra ładnie się przyrumieni. Smacznego :)