Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne orzeźwienie
Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy w misce, dodając cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto biszkoptowe równomiernie je rozprowadzając. Pieczemy ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni, piekarnik góra - dół. Studzimy
Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Wkładamy do garnka i gotujemy mieszając. Gorące miksujemy na papkę. Żelatynę wsypujemy do kubeczka i zalewamy do połowy zimną wodą. Gdy napęcznieje dodajemy do jabłek.
Wystudzony biszkopt nasączamy wg. uznania. Klasycznie - woda, cukier, cytryna lub kwasek cytrynowy albo zwykłą herbatą. Wykładamy masę jabłkową - może być gorąca. Studzimy i wkładamy do lodówki aby mus jabłkowy stężał.
Mleko wlewamy do miski, dodajemy kremy w proszku i miksujemy na wysokich obrotach. Wykładamy na warstwę jabłkową.. Na kremie można narysować drewnianym dużym widelcem " esy - floresy " dla dekoracji.
Ciasto schłodzić ponownie w lodówce.
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 180
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 199
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 78
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 122
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 98
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 180
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 199
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 78
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 122
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 98
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy w misce, dodając cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto biszkoptowe równomiernie je rozprowadzając. Pieczemy ok. 30 min. w temperaturze 180 stopni, piekarnik góra - dół. Studzimy
Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Wkładamy do garnka i gotujemy mieszając. Gorące miksujemy na papkę. Żelatynę wsypujemy do kubeczka i zalewamy do połowy zimną wodą. Gdy napęcznieje dodajemy do jabłek.
Wystudzony biszkopt nasączamy wg. uznania. Klasycznie - woda, cukier, cytryna lub kwasek cytrynowy albo zwykłą herbatą. Wykładamy masę jabłkową - może być gorąca. Studzimy i wkładamy do lodówki aby mus jabłkowy stężał.
Mleko wlewamy do miski, dodajemy kremy w proszku i miksujemy na wysokich obrotach. Wykładamy na warstwę jabłkową.. Na kremie można narysować drewnianym dużym widelcem " esy - floresy " dla dekoracji. Ciasto schłodzić ponownie w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Desery
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Desery
Słodkie kuleczki amarantusowe
Desery
Najprostsze ciasto owocowe które zawsze się udaje - ciasto jagodowe
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Pyszny i dość prosty w wykonaniu tort bez pieczenia. Spód to mieszanka wafli...
Odsłon: 50
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 44