Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...szarlotka i sernik w jednym?? Szarlotka pod serową kołderką to świetne połączenie obu tych ciast. Polecam wszystkim ten przepis...
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1148
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2219
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4266
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1148
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2219
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4266
Składniki
ciasto: podanych składników zagniatamy ciasto, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24cm i podpiekamy w temp 180st 15 minut.
nadzienie: jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, skrapiany sokiem z cytryny.Białka ubijamy na sztywno. Twaróg miksujemy z cukrem, żółtkami, jajkiem, rodzynkami. Dodajemy białko i delikatnie łączymy.
Na podpieczony spód wykładamy jabłka, a następnie równomiernie rozprowadzamy masę serową. Pieczemy 45-50 minut w temp. 175st.