Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam sypaną szarlotkę, prostą w wykonaniu, szybką, a za razem bardzo smakowitą, która w mgnieniu oka znika z talerza.
blaszka
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Składniki
Do miski wsypać suche składniki wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małe kawałki. Tortownicę wysmarować tłuszczem razem z bokami. Na dno tortownicy wsypać część wymieszanych sypkich składników, następnie nałożyć część pokrojonych jabłek, obłożyć cienkimi plasterkami masła. Czynność powtarzać do wyczerpania składników pamiętając o tym, że przed ostatnią warstwą muszą być suche składniki, a ostatnią plastry masła. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 - 200 stopni i piec około 50-60 minut do zrumienienia się szarlotki. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Do szarlotki można podać lody z bitą śmietaną. Czas przygotowania około 20 minut + czas pieczenia 50 - 60 minut.