Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka sypana jest znana i powszechnie lubiana. Można podawać ją tradycyjnie na ciepło z lodami lub po prostu solo na zimno. Jest wilgotna i aromatyczna. Idealna do jesiennej kawy :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Składniki
Mąkę, kaszę, cukier, cukier z wanilią i proszek mieszamy w misce. Dzielimy na 3 równe części. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do małej blaszki lub naczynia żaroodpornego wsypujemy jedną porcję suchych składników. Na to układamy 1/2 porcji jabłek. Posypujemy obficie cynamonem. Sypiemy drugą porcję suchych składników. Na składniki wykładamy porcję jabłek i posypujemy je cynamonem. Na wierzch sypiemy ostatnią porcję suchych składników. Na całym wierzchu ciasta układamy bardzo cienko pokrojone plastry masła. Szarlotkę wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy 50-55 minut, do zrumienienia wierzchu.