Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka sypana, to pyszne i proste ciasto, które z łatwością przygotujesz
forma 25x21cm, 1 tarka o grubych oczkach, 2 miski, 3 szklanki
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Jabłka zetrzyj na tarce, dodaj cukier, cynamon i sok z cytryny, wymieszaj. Suche składniki na ciasto wymieszaj i podziel na trzy równe częsci. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp pierwsza porcję ciasta, wyrównaj, na to wyłóż ½ porcji jabłek, wyrównaj, następnie suche składniki, kolejna porcję jabłek i ostatnia warstwę suchych składników. Na wierz wyłóż starte na tarce zimne masło. Piecz około 60min, w 180'C. Ciasto ma być ładnie zarumienione.