Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-06-2014
...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1141
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1141
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Składniki
Mąkę, cukier, kaszę mannę oraz proszek do pieczenia wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Rozdzielamy do 3 szklanek. Tortownicę (24 cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Następnie wysypujemy zawartość jednej ze szklanek i równomiernie rozkładamy połowę musu z jabłek. Wysypujemy zawartość drugiej szklanki, wykładamy drugą połowę musu z jabłek i wysypujemy zawartość trzeciej szklanki. Na wierzch ciasta układamy wiórki z masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i pieczemy ok 45-50 min.