Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-06-2014
...
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 317
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1668
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 317
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1668
Składniki
Mąkę, cukier, kaszę mannę oraz proszek do pieczenia wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Rozdzielamy do 3 szklanek. Tortownicę (24 cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Następnie wysypujemy zawartość jednej ze szklanek i równomiernie rozkładamy połowę musu z jabłek. Wysypujemy zawartość drugiej szklanki, wykładamy drugą połowę musu z jabłek i wysypujemy zawartość trzeciej szklanki. Na wierzch ciasta układamy wiórki z masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C i pieczemy ok 45-50 min.