Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z lepszych szarlotek jakie jadłam. Zmieniłam nieco składniki ciasta i dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza. Dosłownie rozpływa się w ustach.
Jabłka obrać i zetrzeć w cieniutkie plasterki na tarce jarzynowej.
Przełożyć delikatnie do miski, oprószyć cukrem i cynamonem.
Delikatnie potrząsać miską by cynamon pokrył jabłka ale by plasterki się nie połamały. To ważne, bo wtedy
szarlotka po przekrojeniu pięknie się prezentuje.
Składniki ciasta posiekać nożem, następnie zarobić gładkie, elastyczne ciasto.
Podzielić na dwie nierówne części. Mniejszą owinąć w foliowy woreczek i zamrozić.
Większą rozwałkować i umieścić w tortownicy o wymiarach 30 cm, wysmarowanej cienko masłem . Wstawić na godzinę do lodówki by ciasto się dobrze schłodziło.
Po godzinie na cieście w tortownicy rozsypać 1-2 łyżki tartej bułki i ułożyć plastry jabłek.Starać się tak rozłożyć jabłka, by tworzyły równą powierzchnię.
Na jabłka zetrzeć zamrożone ciasto.
Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec 1 godzinę i 20 minut.
Jeśli góra zacznie się przypalać-przykryć papierem do pieczenia.
Po ostygnięciu - oprószyć przez sitko cukrem pudrem.
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 196
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 6501
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 196
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 6501
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć w cieniutkie plasterki na tarce jarzynowej. Przełożyć delikatnie do miski, oprószyć cukrem i cynamonem. Delikatnie potrząsać miską by cynamon pokrył jabłka ale by plasterki się nie połamały. To ważne, bo wtedy szarlotka po przekrojeniu pięknie się prezentuje.
Składniki ciasta posiekać nożem, następnie zarobić gładkie, elastyczne ciasto. Podzielić na dwie nierówne części. Mniejszą owinąć w foliowy woreczek i zamrozić. Większą rozwałkować i umieścić w tortownicy o wymiarach 30 cm, wysmarowanej cienko masłem . Wstawić na godzinę do lodówki by ciasto się dobrze schłodziło. Po godzinie na cieście w tortownicy rozsypać 1-2 łyżki tartej bułki i ułożyć plastry jabłek.Starać się tak rozłożyć jabłka, by tworzyły równą powierzchnię. Na jabłka zetrzeć zamrożone ciasto. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec 1 godzinę i 20 minut. Jeśli góra zacznie się przypalać-przykryć papierem do pieczenia. Po ostygnięciu - oprószyć przez sitko cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 958
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 7378