Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię ją od kilku lat najbardziej mi smakuje.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 315
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 315
Składniki
Ciasto: mąkę przesiać dodać pokrojoną margarynę,posiekać dodać resztę składników szybko zagnieść ciasto.Wstawić do lodówki.
Obrać pokroić drobno jabłka,usmażyć w garnku,pod koniec gdy jabłka się rozpadną dodać cukier i skórkę.Wyłączyć gaz i dodać galaretki.
Ciasto wyjąć z lodówki odciąć 1/3 ciasta i z większą część rozwałkować włożyć na wyłożoną papierem blachę. podpiec w 200 stopniach 5-8 min.Wylać jabłka,wyrównać.Z pozostałego ciasta zrobić ruloniki i ułożyć kratkę na cieście.Piec około godziny w 200 stopniach tak jest w przepisie( ja piekłam w 180 stopni około 40 min)