Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, to możliwe :))), nie tylko zdecydowanie realne, ale również pyszne, delikatne, wilgotne i tanie, polecam gorąco dla zabieganych, leniwych, zmęczonych lub nawiedzonych przez niezapowiedzianych gości, super ciacho :)
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki na dość cienkie plasterki.
Jaja ubić z cukrami na puszek, około 3 minut.
Dodać olej i mleko, krótko zmieszać, dodać makę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Blaszkę o wymiarach 21x32 cm lub tortownicę o wymiarach około 26 cm posmarować masłem, spód posypać dwiema łyżkami cukru i ewentualnie cynamonem.
Wyłożyć jabłka, lekko wyrównać.
Wylać ciasto, delikatnie przemieszać tak, by część ciasta dostała się pod owoce.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyć szarlotkę i piec około 35 minut, do zezłocenia wierzchu i tzw. "suchego patyczka".
Po upływie w/w czasu ciasto wyjąć z piekarnika, schłodzić i posypać cukrem pudrem, smacznego :)
Najprostsze i najsmaczniejsze babeczki jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić...
Odsłon: 21856
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 12702
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1865
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 210
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 163
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 230
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 89
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1865
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 210
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 163
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 230
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 89
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki na dość cienkie plasterki. Jaja ubić z cukrami na puszek, około 3 minut. Dodać olej i mleko, krótko zmieszać, dodać makę przesianą z proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 21x32 cm lub tortownicę o wymiarach około 26 cm posmarować masłem, spód posypać dwiema łyżkami cukru i ewentualnie cynamonem. Wyłożyć jabłka, lekko wyrównać. Wylać ciasto, delikatnie przemieszać tak, by część ciasta dostała się pod owoce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyć szarlotkę i piec około 35 minut, do zezłocenia wierzchu i tzw. "suchego patyczka". Po upływie w/w czasu ciasto wyjąć z piekarnika, schłodzić i posypać cukrem pudrem, smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Desery
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Desery
Małe chałki z powidłami śliwkowymi
Rogale z pysznym nadzieniem.
Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku...
Odsłon: 7
Deser Chia z porzeczkami
Orzeźwiający kokosowy deser z porzeczkami i nasionkami chia idealny na gorące...
Odsłon: 8