Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, to możliwe :))), nie tylko zdecydowanie realne, ale również pyszne, delikatne, wilgotne i tanie, polecam gorąco dla zabieganych, leniwych, zmęczonych lub nawiedzonych przez niezapowiedzianych gości, super ciacho :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11963
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16489
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11963
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16489
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki na dość cienkie plasterki. Jaja ubić z cukrami na puszek, około 3 minut. Dodać olej i mleko, krótko zmieszać, dodać makę przesianą z proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 21x32 cm lub tortownicę o wymiarach około 26 cm posmarować masłem, spód posypać dwiema łyżkami cukru i ewentualnie cynamonem. Wyłożyć jabłka, lekko wyrównać. Wylać ciasto, delikatnie przemieszać tak, by część ciasta dostała się pod owoce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyć szarlotkę i piec około 35 minut, do zezłocenia wierzchu i tzw. "suchego patyczka". Po upływie w/w czasu ciasto wyjąć z piekarnika, schłodzić i posypać cukrem pudrem, smacznego :)