Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka w bezowej pierzynce

Szarlotka w bezowej pierzynce

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4660

Dodano:

Odsłon: 13963

kruche ciasto,owocowe nadzienie i bezowa pianka,pychotka

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z mąki,4 łyżek cukru,cukru waniliowego,masła i jajka zagnieść kruche ciasto i wstawić do lodówki na godzinę.Jabłka zagotować,budynie wymieszać z sokiem pomarańczowym i wlać do jabłek cały czas mieszając pogotować z 5 minut i odstawić do wystygniecia.Ciasto wyjąć z lodówki i delikatnie rozwałkować wyłożyć dno i boki tortownicy posypać bułka tartą i rónomiernie rozłożyć masę jabłowo-budyniową.piec w 170 stopniach ok. 45 minut.Białka ubić na sztywno następnie powoli dosypywać cukier i miksować aż się cukier rozpuści.Po 45 minutach wyjąć ciasto z piekarnika wyłożyć pianę z białek i wstawić ponownie do piekarnika na 40 minut skręcając temp. piecyka do 100 stopni,po 40 minutach wyłączyć piekarnik zostawić w nim ciasto aż do ostygniecia .Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

miecinka123 02 marca 2011 Wygląda smakowicie. Na pewno wypróbuje .

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 02 marca 2011 Bezowa pierzynka prezentuje się wspaniale. Bardzo podoba mi się pomysł na jabłka z budyniami i sokiem pomarańczowym :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń