Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek który każdy lubi.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 943
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 943
Składniki
Wykonanie: Z maki, margaryny, żółtek, jajka, cukru, śmietany i proszku do pieczenia zarobić ciasto. Połowę ciasta schłodzić w zamrażalniku, druga połowę rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wyłożyć przygotowaną foremkę. Budynie ugotować na mleku, a jabłka obrać i cienko poszatkować i skropić sokiem z cytryny. Jabłka ułożyć na cieście, zalać budyniem, posypać startym zmrożonym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 45 minut.