Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zmodyfikowana szarlotka :)
1. Margarynę rozkruszyć z mąką widelcem. Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę. Zagnieść ciasto, wsadzić do zamrażarki na 30 minut.
2. Między czasie ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Przestudzić.
3. Brytwankę 28x24 wysmarować margaryną posypać bułką tartą.
4 3/4 ciasta rozłożyć na spód, 1/4 wsadzić do zamrażarki.
5. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach 4 duże jabłka. Rozłożyć równo na cieście, posypać cukrem waniliowym.
6. Rozłożyć budyń na jabłkach. Na to ubitą pianę z pozostałych białek 2 jajek.
7. Na koniec, resztę ciasta zetrzeć na grubych oczkach i równomiernie rozprowadzić.
Piec ok 50 minut do zrumienienia w temp 170-180 stopni góra-dół.
Po upieczeniu trzymać w chłodnym miejscu aby budyń stężał. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.
Przepyszna szarlotka ze słodkim budyniem to idealne ciacho do kawki. Ciasto j...
Odsłon: 12823
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 67
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 30
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 67
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 30
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Składniki
1. Margarynę rozkruszyć z mąką widelcem. Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę. Zagnieść ciasto, wsadzić do zamrażarki na 30 minut. 2. Między czasie ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Przestudzić. 3. Brytwankę 28x24 wysmarować margaryną posypać bułką tartą. 4 3/4 ciasta rozłożyć na spód, 1/4 wsadzić do zamrażarki. 5. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach 4 duże jabłka. Rozłożyć równo na cieście, posypać cukrem waniliowym. 6. Rozłożyć budyń na jabłkach. Na to ubitą pianę z pozostałych białek 2 jajek. 7. Na koniec, resztę ciasta zetrzeć na grubych oczkach i równomiernie rozprowadzić. Piec ok 50 minut do zrumienienia w temp 170-180 stopni góra-dół. Po upieczeniu trzymać w chłodnym miejscu aby budyń stężał. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.
Przepisy Desery
Desery
Tort z galaretek.
Desery
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Tort z galaretek.
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 16
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 67