Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
Ugotować budyń i odstawić do wystygnięcia. Zrobić ciasto i włożyć do lodówki na około godzinę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z białek ubić sztywna pianę i połączyć z budyniem za pomocą miksera. Wyjąć ciasto 1/4 odłożyć na bok, z reszty rozwałkować placek i wyłożyć na blachę, na to starte jabłka, na jabłka budyń, a na budyń zetrzeć pozostałe ciasto. Piec około 50 min w temp przez pierwsze 10 min 200 stopni, potem 170-180 stopni. Smacznego :).