Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na jabłka w pełni aż żal byłoby nie wykorzystać ich na pyszną, aromatyczną szarlotkę z budyniem i kruszonką.
Przygotowujemy jabłka: myjemy obieramy a następnie kroimy w kostkę i gotujemy z małą ilością wody, dodajemy sok z cytryny oraz pod koniec gotowania cynamon (gotujemy aż jabłka zmiękną ok. 20 min)
Przygotowujemy kruche ciasto: do miski wsypujemy mąki, cukier, szczyptę soli. Dodajemy jajko oraz zimne masło wszystko dokładnie zagniatamy, formujemy kulę mniejsza połowę wkładamy do zamrażalnika na ok 30 min resztą wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia (20 cm x 20 cm) i wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy budyń. z 650 ml wody odlewamy szklankę resztę zagotowujemy. W szklance rozrabiamy budyń a następnie dodajemy do garna energicznie mieszając po chwili kiedy budyń zgęstnieje zdejmujemy go z ognia.
Spód pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 15 min. Następnie wyjmujemy ciasto i na gorący spód wykładamy jabłka następnie budyń. Cisto z zamrażalnika ścieramy na dużych oczkach tarki na wierzch. Pieczemy 40-45 min w temperaturze 175 stopni.
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1872
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 213
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 169
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 238
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 95
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1872
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 213
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 169
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 238
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotowujemy jabłka: myjemy obieramy a następnie kroimy w kostkę i gotujemy z małą ilością wody, dodajemy sok z cytryny oraz pod koniec gotowania cynamon (gotujemy aż jabłka zmiękną ok. 20 min)
Przygotowujemy kruche ciasto: do miski wsypujemy mąki, cukier, szczyptę soli. Dodajemy jajko oraz zimne masło wszystko dokładnie zagniatamy, formujemy kulę mniejsza połowę wkładamy do zamrażalnika na ok 30 min resztą wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia (20 cm x 20 cm) i wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy budyń. z 650 ml wody odlewamy szklankę resztę zagotowujemy. W szklance rozrabiamy budyń a następnie dodajemy do garna energicznie mieszając po chwili kiedy budyń zgęstnieje zdejmujemy go z ognia.
Spód pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 15 min. Następnie wyjmujemy ciasto i na gorący spód wykładamy jabłka następnie budyń. Cisto z zamrażalnika ścieramy na dużych oczkach tarki na wierzch. Pieczemy 40-45 min w temperaturze 175 stopni.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Afrodyta
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Desery
MONOPORCJA MATCHA LATTE -naturalny, zdrowy energetyk
Ciasto Afrodyta
Nieco zmodyfikowany przepis siostry Anastazji na przepyszne ciasto Afrodyta....
Odsłon: 4
Rogale z pysznym nadzieniem.
Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku...
Odsłon: 14