Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z jabłkami polecam przepis
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5708
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3049
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 207
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5708
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3049
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 207
Składniki
Ciasto ;Z mąki z proszkiem do pieczenia cukru i jajka oraz oleju zagniatam ciasto wyjdzie bardzo kruche. Polowa ciasta wykladam formę 26 cm wyłożoną papierem do pieczenia na cisto układam perezone jabłka ze słoika ,ale można dać świeże przysmażone z cukrem.
Budyniowa pianka; Do białek dodaje szczyptę soli ubijam pod koniec dodaje cukier i budyń ,gęstą masę z białek wykladam na jabłka i oprószam cynamonem . Na wierzch skubie pozostałe ciasto. Piekę 35 minut w 200 stopwatch bez termo obiegu na środkowej półce ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem ,zostawiam by ostygło. Smacznego