Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNA, WILGOTNA, MIĘKKA SZARLOTKA Z CYNAMONEM
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4599
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418059
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4599
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418059
Składniki
Margarynę roztopić w rondelku.
Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku.
Dodać mąki z proszkiem do pieczenia, wlać margarynę - wszystko zamieszać.
Ciasto podzielić na dwie części tj. 2/3 i 1/3
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Tortownicę o śrenicy 25 cm (może też być blaszka o wymiarach 24x42 cm) posmarować, wylać większą część, wstawić do grzanego piekarnika (175 stopni) i podpiec na lekko rumiano (10-15minut)
Na zapieczone ciasto wyłożyć jabłka, posypać cynamonem i wylać drugą część ciasta.
Włożyć całość do piekarnika i piec jeszcze około 25-30 minut.