Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNA, WILGOTNA, MIĘKKA SZARLOTKA Z CYNAMONEM
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16366
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6588
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16366
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6588
Składniki
Margarynę roztopić w rondelku.
Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku.
Dodać mąki z proszkiem do pieczenia, wlać margarynę - wszystko zamieszać.
Ciasto podzielić na dwie części tj. 2/3 i 1/3
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Tortownicę o śrenicy 25 cm (może też być blaszka o wymiarach 24x42 cm) posmarować, wylać większą część, wstawić do grzanego piekarnika (175 stopni) i podpiec na lekko rumiano (10-15minut)
Na zapieczone ciasto wyłożyć jabłka, posypać cynamonem i wylać drugą część ciasta.
Włożyć całość do piekarnika i piec jeszcze około 25-30 minut.