Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNA, WILGOTNA, MIĘKKA SZARLOTKA Z CYNAMONEM
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Margarynę roztopić w rondelku.
Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku.
Dodać mąki z proszkiem do pieczenia, wlać margarynę - wszystko zamieszać.
Ciasto podzielić na dwie części tj. 2/3 i 1/3
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Tortownicę o śrenicy 25 cm (może też być blaszka o wymiarach 24x42 cm) posmarować, wylać większą część, wstawić do grzanego piekarnika (175 stopni) i podpiec na lekko rumiano (10-15minut)
Na zapieczone ciasto wyłożyć jabłka, posypać cynamonem i wylać drugą część ciasta.
Włożyć całość do piekarnika i piec jeszcze około 25-30 minut.