Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNA, WILGOTNA, MIĘKKA SZARLOTKA Z CYNAMONEM
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1673
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1662
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1673
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1467
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1662
Składniki
Margarynę roztopić w rondelku.
Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku.
Dodać mąki z proszkiem do pieczenia, wlać margarynę - wszystko zamieszać.
Ciasto podzielić na dwie części tj. 2/3 i 1/3
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Tortownicę o śrenicy 25 cm (może też być blaszka o wymiarach 24x42 cm) posmarować, wylać większą część, wstawić do grzanego piekarnika (175 stopni) i podpiec na lekko rumiano (10-15minut)
Na zapieczone ciasto wyłożyć jabłka, posypać cynamonem i wylać drugą część ciasta.
Włożyć całość do piekarnika i piec jeszcze około 25-30 minut.