Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka upieczona na kruchym cieście z cytrynową pianką.
Przepis dnia
Galaretka to prost deser, który daje wiele możliwość wielu kombinacji
Odsłon: 418
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 269
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 263
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 269
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 263
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę, dodajemy cynamon i kisiel, dokładnie mieszamy. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wyłożone dno formy wykładamy masę jabłkową, równomiernie ją rozprowadzamy. Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonej masy jabłkowej. Wierzch warstwy piany posypujemy zmrożonym startym ciastem. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, ostudzone posypujemy cukrem pudrem, kroimy na porcje. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Desery
Ciasto z serem
Desery
Babka dyniowa z kremowym serkiem
Desery
Babka drożdżowa
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Przetestowaliśmy kilka, a nawet więcej, przepisów na babkę cytrynową, zanim z...
Odsłon: 221
Ciasto z serem
Moje dzisiejsze ciasto to ciasto czekoladowe z masą serową. Jest proste w wyk...
Odsłon: 177