Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna najlepsza szarlotka domowa.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5535
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5535
Składniki
1.Z mąki, cukru, masła pokrojonego na małe kawałki, jajka i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto, najpierw siekając nożem, potem zagniatając ręką. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki. 2. Jabłka obieramy, kroimy na nieduże kawałki, dodajemy cukier, cukier waniliowy i lekko podsmażamy, tak aby jabłka nie rozpadły się całkowicie. Dodajemy cynamon i studzimy. 3. Odkrawamy 2/3 ciasta i rozwałkowujemy na prostokąt i przekładamy do natłuszczonej formy 25x30cm. Resztę ciasta wkładamy do zamrażalnika, aby było jak najbardziej schłodzone. 4. Wykładamy jabłka na ciasto w formie, pozostałe ciasto wyjmujemy z zamrażarki i ścieramy na wierzch na tarce o największych otworach. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 50-60 minut.