Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna najlepsza szarlotka domowa.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18215
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2557
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 220
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 282
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5449
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18215
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2557
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 220
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 282
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5449
Składniki
1.Z mąki, cukru, masła pokrojonego na małe kawałki, jajka i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto, najpierw siekając nożem, potem zagniatając ręką. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki. 2. Jabłka obieramy, kroimy na nieduże kawałki, dodajemy cukier, cukier waniliowy i lekko podsmażamy, tak aby jabłka nie rozpadły się całkowicie. Dodajemy cynamon i studzimy. 3. Odkrawamy 2/3 ciasta i rozwałkowujemy na prostokąt i przekładamy do natłuszczonej formy 25x30cm. Resztę ciasta wkładamy do zamrażalnika, aby było jak najbardziej schłodzone. 4. Wykładamy jabłka na ciasto w formie, pozostałe ciasto wyjmujemy z zamrażarki i ścieramy na wierzch na tarce o największych otworach. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 50-60 minut.