Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne, wilgotne, szybkie, bez miksera, tyle w temacie! Składniki za około 16 sztuk.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8459
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6855
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327276
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8459
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6855
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4684
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327276
Składniki
Składniki płynne wyjąć z lodówki odpowiednio wcześniej by uzyskały temperaturę pokojową. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę około 1 cm. W dużej misce wymieszać olej, jaja, jogurt. W drugiej misce składniki sypkie, czyli mąkę, cukry, proszek, sodę, cynamon. Składniki płynne przelać do sypkich, wymieszać łyżką do połączenia składników, ale nie dłużej, mogą zostać grudki. Do masy dodać pokrojone jabłka i wsypać rodzynki, wymieszać łyżką. Składniki na kruszonkę sprawnie zagnieść, masa ma być lekko klejąca, a nie sypka (zapobiegnie to osypywaniu się jej z muffinek). Papilotki do muffin wypełniać masą do 3/4 wysokości, posypać z góry kruszonką. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, na środkowy poziom, piec do suchego patyczka około 25 minut (bez termoobiegu). Ostudzić na kratce i smacznego.