Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne, wilgotne, szybkie, bez miksera, tyle w temacie! Składniki za około 16 sztuk.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 271
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 772
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 873
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 271
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 772
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 873
Składniki
Składniki płynne wyjąć z lodówki odpowiednio wcześniej by uzyskały temperaturę pokojową. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę około 1 cm. W dużej misce wymieszać olej, jaja, jogurt. W drugiej misce składniki sypkie, czyli mąkę, cukry, proszek, sodę, cynamon. Składniki płynne przelać do sypkich, wymieszać łyżką do połączenia składników, ale nie dłużej, mogą zostać grudki. Do masy dodać pokrojone jabłka i wsypać rodzynki, wymieszać łyżką. Składniki na kruszonkę sprawnie zagnieść, masa ma być lekko klejąca, a nie sypka (zapobiegnie to osypywaniu się jej z muffinek). Papilotki do muffin wypełniać masą do 3/4 wysokości, posypać z góry kruszonką. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, na środkowy poziom, piec do suchego patyczka około 25 minut (bez termoobiegu). Ostudzić na kratce i smacznego.