Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne, wilgotne, szybkie, bez miksera, tyle w temacie! Składniki za około 16 sztuk.
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 452
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 259
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19087
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 452
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 259
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19087
Składniki
Składniki płynne wyjąć z lodówki odpowiednio wcześniej by uzyskały temperaturę pokojową. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę około 1 cm. W dużej misce wymieszać olej, jaja, jogurt. W drugiej misce składniki sypkie, czyli mąkę, cukry, proszek, sodę, cynamon. Składniki płynne przelać do sypkich, wymieszać łyżką do połączenia składników, ale nie dłużej, mogą zostać grudki. Do masy dodać pokrojone jabłka i wsypać rodzynki, wymieszać łyżką. Składniki na kruszonkę sprawnie zagnieść, masa ma być lekko klejąca, a nie sypka (zapobiegnie to osypywaniu się jej z muffinek). Papilotki do muffin wypełniać masą do 3/4 wysokości, posypać z góry kruszonką. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, na środkowy poziom, piec do suchego patyczka około 25 minut (bez termoobiegu). Ostudzić na kratce i smacznego.