Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi w sosie serowym"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 106
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 106
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Składniki
Szparagi oczyść, odetnij twarde końcówki. Pędy ponownie zwiąż w pęczek. Wstaw do wysokiego garnka (do góry główkami). Zalej posoloną wodą z dodatkiem cukru. Białe szparagi gotuj 20 minut, a zielone – 10 minut.
W garnku stop masło. Dodaj serek i mleko. Gotuj dalej mieszając, aż sosu dobrze się połączą.
Miękkie szparagi odcedź, przełóż na talerz, polej sosem serowym. Podawaj np. z szynką i gotowanymi ziemniakami. Gotowe danie udekoruj gałązkami świeżej natki pietruszki.Źródło: Naj