Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi z owocami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 50
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Składniki
Umyj i obierz szparagi. Odetnij zdrewniałe końce. Gotuj w osolonym wrzątku ok. 7 min. Odcedź.
Dymki oczyść i pokrój w pierścienie. Mango i truskawki pokrój w drobną kostkę.
Wymieszaj olej, ocet i musz tardę, dodaj owoce i dopraw do smaku. Wymieszaj 4 łyżki mąki, parmezan i jajko. Szparagi oprósz pozostałą mąką, następnie obtaczaj w cieście i bułce tartej.
W dużym garnku rozgrzej olej. Smaż w nim szparagi na złoty kolor. Podawaj z sosem musztardowo-owocowym, udekorowane rukolą, truskawkami i obsypane czarnym sezamem.
Czas przygotowania: 40 minut 500 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień