Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj częstuję pyszną babką ze szpinakiem. Taka babka jest idealna na świąteczny stół. W pięknym zielonym kolorze wprowadzi wiosenny nastrój do naszego domu. Polecam upiec i częstować gości i rodzinę. Dodam, że szpinak nie jest w cieście wyczuwalny. Już pisałam kilka razy, że uwielbiam piec ciasta ze szpinakiem. Kto nie piekł zachęcam do odważenia się. Ciasta ze szpinakiem są lekko wilgotne i niezwykle delikatne. Polecam :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i ucieramy.
Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z wody, dodajemy do ciasta i dokładnie ucieramy.
Ciasto przekładamy do foremki keksówki o wymiarach 35 cm x 10 cm x 7 cm , wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 40 - 50 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia i suchego patyczka.
Upieczone ciasto studzimy i kroimy.
Podajemy i smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Foremka o wymiarach 35 cm x 10 cm x 7 cm. Ciasto można pokroić na około 16 porcji.