Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, kakao i cynamonem.
Jajka utrzeć z cukrem na puch.Do ucieranych jaj dodawać partiami miękką margarynę .Na koniec dodać powidła i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciągle miksując wsypywać partiami mąkę z dodatkami i wlewać mleko.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia (lub posmarowanej margaryną i obsypanej mąką) formy keksowej (o wymiarach podstawy 8x27). Piec ok.50-60 min w temp.180 stopni.
Po upieczeniu można polać polewą. Ja rozpuściłam (w kąpieli wodnej) tabliczkę mlecznej czekolady z łyżeczką masła i mleka.