Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 284
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 56
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1104
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 284
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 56
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1104
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, kakao i cynamonem.
Jajka utrzeć z cukrem na puch.Do ucieranych jaj dodawać partiami miękką margarynę .Na koniec dodać powidła i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciągle miksując wsypywać partiami mąkę z dodatkami i wlewać mleko.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia (lub posmarowanej margaryną i obsypanej mąką) formy keksowej (o wymiarach podstawy 8x27). Piec ok.50-60 min w temp.180 stopni.
Po upieczeniu można polać polewą. Ja rozpuściłam (w kąpieli wodnej) tabliczkę mlecznej czekolady z łyżeczką masła i mleka.