Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, kakao i cynamonem.
Jajka utrzeć z cukrem na puch.Do ucieranych jaj dodawać partiami miękką margarynę .Na koniec dodać powidła i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciągle miksując wsypywać partiami mąkę z dodatkami i wlewać mleko.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia (lub posmarowanej margaryną i obsypanej mąką) formy keksowej (o wymiarach podstawy 8x27). Piec ok.50-60 min w temp.180 stopni.
Po upieczeniu można polać polewą. Ja rozpuściłam (w kąpieli wodnej) tabliczkę mlecznej czekolady z łyżeczką masła i mleka.