Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, kakao i cynamonem.
Jajka utrzeć z cukrem na puch.Do ucieranych jaj dodawać partiami miękką margarynę .Na koniec dodać powidła i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciągle miksując wsypywać partiami mąkę z dodatkami i wlewać mleko.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia (lub posmarowanej margaryną i obsypanej mąką) formy keksowej (o wymiarach podstawy 8x27). Piec ok.50-60 min w temp.180 stopni.
Po upieczeniu można polać polewą. Ja rozpuściłam (w kąpieli wodnej) tabliczkę mlecznej czekolady z łyżeczką masła i mleka.