Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysta i zarazem wilgotna babka pomarańczowa zapraszam na przepis
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9267
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3125
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1210
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 253
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9267
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3125
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1210
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 253
Składniki
Cukier wsypujemy do misy robota dodajemy 3 jajka i ubijamy do rozpuszczenia cukru
Po tym czasie dodajemy sok z pomarańczy , skórkę i olej na małych obrotach łączymy składniki . Włączamy robót , wsypujemy po trochu mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do ubitych jajek z cukrem z olejem, i skórką pomarańczową. Łączymy trzepaczka o pot czasie wylewamy do keksowki 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 50 minut . Do suchego patyczka. Można posypać cukrem pudrem lub robimy lukier .