Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysta i zarazem wilgotna babka pomarańczowa zapraszam na przepis
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5695
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 87
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 610
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5695
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 87
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 610
Składniki
Cukier wsypujemy do misy robota dodajemy 3 jajka i ubijamy do rozpuszczenia cukru
Po tym czasie dodajemy sok z pomarańczy , skórkę i olej na małych obrotach łączymy składniki . Włączamy robót , wsypujemy po trochu mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do ubitych jajek z cukrem z olejem, i skórką pomarańczową. Łączymy trzepaczka o pot czasie wylewamy do keksowki 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 50 minut . Do suchego patyczka. Można posypać cukrem pudrem lub robimy lukier .