Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysta i zarazem wilgotna babka pomarańczowa zapraszam na przepis
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 34
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2281
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 34
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2281
Składniki
Cukier wsypujemy do misy robota dodajemy 3 jajka i ubijamy do rozpuszczenia cukru
Po tym czasie dodajemy sok z pomarańczy , skórkę i olej na małych obrotach łączymy składniki . Włączamy robót , wsypujemy po trochu mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do ubitych jajek z cukrem z olejem, i skórką pomarańczową. Łączymy trzepaczka o pot czasie wylewamy do keksowki 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 50 minut . Do suchego patyczka. Można posypać cukrem pudrem lub robimy lukier .