Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, ale moje dzieci krzywią się, że kwaśnyyyyy ;) Dlatego oprócz rabarbaru dodaję jednego pokrojonego drobniutko banana. Smaki naprawdę świetnie się komponują :)
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 363
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 582
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1079
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 363
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 582
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1079
Składniki
Rabarbar obrać ze skórki, przemyć i pokroić w drobne kawałki. Banana też drobniutko pokroić. Jajka w całości zmiksować z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i łyżka po łyżce delikatnie połączyć z masą jajeczną ( nie używamy już miksera, jedynie szpatułkę). Tortownicę 26 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.
Na ciasto wyłożyć rabarbar i banana. Piec w temp. 170 stopni przez około 30 minut - sprawdzić patyczkiem. Posypać cukrem pudrem i gotowe. Błyskawicznie, pysznie i aromatycznie!