Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Przepis wg. Nigelli Lawson - Nigella Ekspresowo- Retro Rapido - sernik na zimno z konfiturami. Składniki nadają się do tortownicy o średnicy 21 cm.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Herbatniki z masłem utrzyj razem. Powstanie coś w rodzaju mokrego piasku. Przełóż herbatniki z masłem do tortownicy i ugnieć palcami, aby pokrył cały spód.
Twaróg utrzyj mikserem wraz z cukrem pudrem, ekstraktem waniliowym, sokiem z cytryny, aż do uzyskania gęstej, jednolitej masy.
W osobnym naczyniu ubij kremówkę na gęsty, miękki krem. Połącz obydwie białe masy i dokładnie wymieszaj.
Wyłóż do tortownicy i wygładź wierzch. Wstaw do lodówki przynajmniej na 4 h, a najlepiej na całą noc.
Gdy sernik stężeje, wierzch wyłóż konfiturą z czarnych porzeczek lub wiśni.