Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niekiedy chcesz zaskoczyć najbliższych czymś pysznym i słodkim ale nie masz czasu na długie "pichcenie" a do cukierni daleko. Moja propozycja na taką okazję to tort bezowy z masą z serka mascarpone i śmietany z dodatkiem kawy. Co prawda blaty bezowe są kupne /czasem można pójść na łatwiznę:)/ ale masa własnoręcznie przygotowana czyli szybko, smacznie i domowo:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 829
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 664
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5738
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4823
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1037
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 829
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 664
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5738
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4823
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1037
Składniki
Kawę rozpuszczalną zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie małymi porcjami dodajemy serek mascarpone i na końcu wystudzoną kawę rozpuszczalną. Miksujemy do czasu aż składniki dobrze się połączą i powstanie jednolita masa. Układamy pierwszy krążek bezowy /o średnicy ok. 20 cm/ i smarujemy 1/3 częścią masy mascarpone. Przykrywamy drugim krążkiem i rozsmarowujemy połową pozostałej masy. Kładziemy trzeci krążek i smarujemy resztą masy. Całość dekorujemy według uznania - ja oprószyłam kawą mieloną. Tort możemy podawać od razu po przygotowaniu lub wstawić do lodówki by się dobrze schłodził - krążki bezowe delikatnie zmiękną ale nie zrobi się "breja".