Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho,pomimo moich obaw przed spróbowaniem,nie jest zbyt słodkie,dla mnie wyśmienite.Świetny przepis dla początkujących lub dla tych co nie lubią się napracować;)przepis pochodzi z książki"Ewa gotuje"ulubione
Idealny deser na upalne lato. Prosty deser, którego wykonanie nie powinno spr...
Odsłon: 29091
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 566
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 801
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 177
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 566
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 801
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 177
Składniki
Dno foremki(24cm x 40cm) wyłożyć połową herbatników.Na mleku ugotować budyń i gdy przestygnie,połączyć z masłem.Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na herbatnikach.
Następnie ułożyć drugą warstwę ciastek,pokryć masą krówkową.Kolejną warstwę zrobić z krakersów.Posmarować dżemem lub konfiturą.
Na końcu nałożyć śmietanę ubitą z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku.Posypać płatkami migdałowymi-uprażonymi na suchej patelni.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 14
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 22