Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować ciasto bez pieczenia.
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 110
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 359
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 240
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3449
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 110
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 359
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 240
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3449
Składniki
Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w 50 ml wody. Galaretkę trzeba dokładnie wymieszać gdyż trudno jest rozpuścić w tak małej ilości wody i szybko tężeje. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody (można dodać do galaretki). galaretki). Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodać przestudzoną galaretkę(ja użyłam cytrynowej, dzięki czemu masa jest lekko kwaskowata) z żelatyną, jeżeli posiadamy barwik możemy dodać klika kropel aby uzyskać dowolny kolor.
Gotowy spód biszkoptu obłożyć rantem lub włożyć do tortownicy, posmarować kremem o odstawić do lodówki na pół godziny, aby masa delikatnie stężała. Dwie jednakowe galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody. Na krem układamy dowolne owoce i zalewamy tężejącą galaretką.