Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste, szybkie i smakuje wybornie. Czekoladowe, wilgotne, po prostu pyszne. Zrobicie je bez użycia miksera, wystarczy składniki wymieszać łyżką. Piekłam w blaszce 32x23.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 816
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1066
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 249
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2797
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 816
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1066
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 249
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2797
Składniki
Czekoladę posiekać nożem. Do miski wsypać cukier, wlać mleko i olej. Dodać mąkę i powidła. Wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Następnie dodać sodę, proszek, jajka, kakao i posiekaną czekoladę. Ponownie wymieszać do połączenia składników.
Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut.
Wystudzone ciasto udekorować polewą. Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Wierzch ciasta dodatkowo posypałam tartymi migdałami.