Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste, szybkie i smakuje wybornie. Czekoladowe, wilgotne, po prostu pyszne. Zrobicie je bez użycia miksera, wystarczy składniki wymieszać łyżką. Piekłam w blaszce 32x23.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93739
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2687
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3514
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1614
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2286
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93739
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2687
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3514
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1614
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2286
Składniki
Czekoladę posiekać nożem. Do miski wsypać cukier, wlać mleko i olej. Dodać mąkę i powidła. Wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Następnie dodać sodę, proszek, jajka, kakao i posiekaną czekoladę. Ponownie wymieszać do połączenia składników.
Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut.
Wystudzone ciasto udekorować polewą. Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Wierzch ciasta dodatkowo posypałam tartymi migdałami.