Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne ciasto drożdżowe dla zabieganych, dosłownie robi się samo
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25078
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25078
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 170
Składniki
składniki wsypać do miski w takiej kolejności jak podaję w przepisie, przykryć ściereczką i odczekać 2h , ja nigdy nie mam tyle czasu więc czekam tylko godzinę .
po określonym czasie ciasto zmiksować i wylać do formy wyłożonej papierem , na wierzch układamy to na co mamy ochotę , moja wersja to rabarbar i śliwki, ale piekłam to ciasto z serem , z makiem a także z powidłami. Ponieważ lubię ciasto drożdżowe z kruszonką posypuję ją po wierzchu. Mój przepis na kruszonkę też jest bardzo prosty. 10 dkg masła 10 dkg cukru 10 dkg mąki wyrobić kruszonkę w palcach , przełożyć do woreczka i zamrozić . tak zamrożoną kruszonkę przechowuję i dodaję do ciast kiedy potrzebuję. Ciasto piec w temperaturze 200C ok 40 min