Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślany placek z truskawkami, szybki i pyszny
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95810
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5727
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95810
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5727
Składniki
Truskawki umyj i osusz a następnie usuń szypułki i pokrój na połówki (lub na mniejsze części jeśli truskawki są duże). Masło utrzyj z cukrami na jasną i puszystą masę (ok. 5 min). Dodaj pojedynczo jajka, po każdym miksując przez chwilę. Mąkę połącz ze skrobią i proszkiem do pieczenia i przesiej do masy maślanej. Wymieszaj na jednolite ciasto za pomocą szpatułki lub miksera. Wyłóż ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj. Na wierzchu poukładaj truskawki wciskając je lekko w ciasto. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 25 min, do suchego patyczka (grzałka góra-dół).