Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto o smaku waniliowym z dodatkiem jabłek idealne na różne okazje i przyjęcia.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 295
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6691
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241405
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2427
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 415
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 295
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6691
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241405
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2427
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 415
Składniki
Masło rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj cukier waniliowy, roztopione masło, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem, wszystko dokładnie wymieszaj dodaj kilka kropli olejku waniliowego.
Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny. Ciasto wylej do keksówki o wymiarach 30 x12 , powkładaj jabłka i posyp cukrem. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.