Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , szybkie i łatwe ciasto z dodatkiem tartych buraków czerwonych idealne do kawki czy na podwieczorek .
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj żółtka , olej , sok z cytryny, ocet i starte na tarce o drobnych oczkach buraki.
Dodaj przesiane suche składniki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.