Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Składniki
Do miski wbijam jajka daje cukier rozbijam trzepaczką ręczną ,wlewam olej i mleko ,aromat waniliowy łączę . Do drugiej miski daje make z proszkiem do pieczenia kakao mieszam i po trochu daje do mokrych składników mieszam by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia równam .
Jabłka obieram kroje w grubsza kostkę dodaje cynamon i mieszam i tak przygotowane jabłka wykladam na ciasto. Ciasto piekłam 35 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu.
Z mleka cukru i proszków budyniowych gotuje budyń jak mówi przepis na opakowaniu .Na gorące ciasto po upieczeniu wylewam gorący budyń równam.
czekoladę mleczna rozpuszczam w cieplnym mleku polewam po budyniu posypuje posypka mogą być orzechy .Ciasto zostawiam by ostygło po dokładne wykonanie zapraszam na film