Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham takie przepisy! Szybkie ciasto z masą krówkową można przygotować dosłownie w 15 minut, a później już się samo piecze :D Jest pyszne. A jeśli lubicie tak jak ja masę krówkową to będzie ono strzałem w dychę.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 101
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 14
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 60
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 101
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 14
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 60
Składniki
Średnica tortownicy to 28 cm. Na początku topimy margarynę, odstawiamy ją do wystudzenia.
Ubijamy na sztywno białka. Następnie dodajemy do nich stopniowo cukier i cukier wanilinowy cały czas ubijając. Później dodajemy żółtka i krótko ucieramy. Kolejno wlewamy cienkim strumieniem wystudzoną margarynę, całość dokładnie ucieramy. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko mieszamy.
Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wlewamy 1/3 ciasta. Następnie układamy w odstępach kupki masy krówkowej, przykrywamy to połową ciasta, które nam zostało i znowu układamy kupki masy krówkowej. Na koniec całość przykrywamy resztą ciasta.
Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C (z termoobiegiem) przez około godzinę. Smacznego ;)