Do góry

Desery Przepis na:

Szybkie ciasto z masą krówkową

Szybkie ciasto z masą krówkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 354 Ocena: 3790

Dodano:

Odsłon: 2753

Kocham takie przepisy! Szybkie ciasto z masą krówkową można przygotować dosłownie w 15 minut, a później już się samo piecze :D Jest pyszne. A jeśli lubicie tak jak ja masę krówkową to będzie ono strzałem w dychę.

Składniki

  • 7 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 250 g margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • około 600 g masy krówkowej
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Średnica tortownicy to 28 cm.

    Na początku topimy margarynę, odstawiamy ją do wystudzenia.

  2. Ubijamy na sztywno białka. Następnie dodajemy do nich stopniowo cukier i cukier wanilinowy cały czas ubijając. Później dodajemy żółtka i krótko ucieramy. Kolejno wlewamy cienkim strumieniem wystudzoną margarynę, całość dokładnie ucieramy. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko mieszamy.

  3. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wlewamy 1/3 ciasta. Następnie układamy w odstępach kupki masy krówkowej, przykrywamy to połową ciasta, które nam zostało i znowu układamy kupki masy krówkowej. Na koniec całość przykrywamy resztą ciasta.

  4. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C (z termoobiegiem) przez około godzinę.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 kwietnia Z takim ciachem do szczęścia nic więcej nie potrzeba i można powiedzieć, że to taka bułeczka z masłem ;) Super ciacho, uwielbiam takie z dużą ilością kremów i mas, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń