Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z owocami, orzechami i chałwą. U mnie z rabarbarem bo pięknie rośnie w ogrodzie mimo jesieni. Idealne na różne okazje możesz użyć dowolnych owoców jabłek, gruszek, brzoskwiń lub rabarbaru.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 807
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425252
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10757
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 807
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425252
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10757
Składniki
Rabarbar umyj obierz i pokrój w paski, posyp cynamonem. Orzechy włoskie posiekaj.
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej i jogurt, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj, dodaj rabarbar i orzechy włoskie. Blachę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Na wierzch pokrusz chałwę.
Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.