Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z owocami, orzechami i chałwą. U mnie z rabarbarem bo pięknie rośnie w ogrodzie mimo jesieni. Idealne na różne okazje możesz użyć dowolnych owoców jabłek, gruszek, brzoskwiń lub rabarbaru.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2520
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 120
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4337
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2520
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 120
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4337
Składniki
Rabarbar umyj obierz i pokrój w paski, posyp cynamonem. Orzechy włoskie posiekaj.
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej i jogurt, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj, dodaj rabarbar i orzechy włoskie. Blachę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Na wierzch pokrusz chałwę.
Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.