Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi,a jeszcze szybciej znika.Bardzo polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 462
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 462
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrami.Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Wsypać mąkę pr.do pieczenia oraz dodać jogurt.Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć wypestkowane śliwki. Zrobić kruszonkę ..masło utrzeć z cukrem i dodawać po trochu mąki ,wyrabiać już ręką. Posypać ciasto i dać do nagrzanego piekarnika. Piec w 180st.góra dół do złotego koloru. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!