Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie ciasto ze śliwkami na dużą blachę, puszyste i lekko wilgotne idealne na każdą okazję.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 164
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 164
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej , jogurt i kilka kropli olejku, całość wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto.
Śliwki opłukaj, osusz i przekrój na pół, usuń pestki, ułóż na cieście skórką do dołu następnie śliwki posyp cynamonem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp na wierzch ciasta. Ciasto piecz około 45-50 minut w temperaturze 180 st.lub do suchego patyczka