Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa! Robiła je moja babcia a potem mama :)
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2204
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2204
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Składniki
Masło, cukier, mleko i kakao podgrzewamy w garnku. Mieszamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 5 min. Następnie dodajemy żółtka i dokładnie łączymy je z kremem. Do kremu możemy dodać też garść orzechów.
Wafle smarujemy równomiernie masą i dociskamy czymś cięższym na 10 min - np. deską.
Wkładamy do lodówki na min. 20 minut.
Smacznego :)