Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny deser bez pieczenia. Idealny na lato.
blacha 25/35 cm, papier do pieczenia, garnek, mikser, miska, łyżka
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326473
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16887
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5523
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326473
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16887
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5523
Składniki
Gotujemy 3 szklanki wody, rozpuszczamy galaretki agrestowe. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Blaszkę (25/35 cm, lub zbliżoną) wykładamy papierem do pieczenia aż po brzegi. Układamy biszkopty. Nasączamy je kawą.
Do małego garnka wlewamy 0,5 szklanki wody. Gdy się zagotuje wsypujemy galaretki truskawkowe. Mieszamy i delikatnie na małym ogniu podgrzewamy. Aż ładnie się rozpuszczą. Uważamy żeby nie zagotować. Odstawiamy do wystudzenia.
Śmietankę razem z pudrem ubijamy na pół sztywno. Dodajemy jogurt grecki oraz zimną ale nadal płynną galaretkę truskawkową. Miksujemy do połączenia. Wylewamy na biszkopty. Wyrównujemy.
Układamy pokrojone owoce u mnie truskawki. Chowamy do lodówki.
Gdy galaretka agrestowa gęstnieje, zalewamy nasze truskawki. Ciasto chowamy na parę godzin do lodówki. Smacznego :)