Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie szybkich lodów na bazie mleka skondensowanego. Lody są delikatne, puszyste i rozpływają się w ustach, mimo iż ich skład i przygotowanie odbiega od tego klasycznego ;)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 389
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 283
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 425
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1644
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 389
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 283
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 425
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1644
Składniki
Wiórki kokosowe zalać odrobiną gorącej wody, aby wydobyć ich aromat. Schłodzone mleko skondensowane ubić na gęstą masę za pomocą miksera. Na sam koniec dodać cukier puder, odsączone wiórki kokosowe i ziarenka wanilii i jeszcze raz wszystko chwilę miksować.
Tak przygotowaną masę przelać do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Po godzinie zmiksować zawartość pojemnika za pomocą blendera - czynność tę powtarzać w godzinowych ostępach jeszcze trzy razy, aby napowietrzyć odpowiednio przygotowaną masę i rozbić tworzące się kryształki lodu. Lody podawać z ulubionymi dodatkami: owocami, bakaliami lub bitą śmietaną. Życzę smacznego! :)