Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie szybkich lodów na bazie mleka skondensowanego. Lody są delikatne, puszyste i rozpływają się w ustach, mimo iż ich skład i przygotowanie odbiega od tego klasycznego ;)
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4830
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4770
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44693
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 348
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4830
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4770
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44693
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 348
Składniki
Wiórki kokosowe zalać odrobiną gorącej wody, aby wydobyć ich aromat. Schłodzone mleko skondensowane ubić na gęstą masę za pomocą miksera. Na sam koniec dodać cukier puder, odsączone wiórki kokosowe i ziarenka wanilii i jeszcze raz wszystko chwilę miksować.
Tak przygotowaną masę przelać do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Po godzinie zmiksować zawartość pojemnika za pomocą blendera - czynność tę powtarzać w godzinowych ostępach jeszcze trzy razy, aby napowietrzyć odpowiednio przygotowaną masę i rozbić tworzące się kryształki lodu. Lody podawać z ulubionymi dodatkami: owocami, bakaliami lub bitą śmietaną. Życzę smacznego! :)