Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie szybkich lodów na bazie mleka skondensowanego. Lody są delikatne, puszyste i rozpływają się w ustach, mimo iż ich skład i przygotowanie odbiega od tego klasycznego ;)
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3436
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 378
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54839
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3436
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 378
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54839
Składniki
Wiórki kokosowe zalać odrobiną gorącej wody, aby wydobyć ich aromat. Schłodzone mleko skondensowane ubić na gęstą masę za pomocą miksera. Na sam koniec dodać cukier puder, odsączone wiórki kokosowe i ziarenka wanilii i jeszcze raz wszystko chwilę miksować.
Tak przygotowaną masę przelać do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Po godzinie zmiksować zawartość pojemnika za pomocą blendera - czynność tę powtarzać w godzinowych ostępach jeszcze trzy razy, aby napowietrzyć odpowiednio przygotowaną masę i rozbić tworzące się kryształki lodu. Lody podawać z ulubionymi dodatkami: owocami, bakaliami lub bitą śmietaną. Życzę smacznego! :)