Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, wlewamy mleko, wbijamy jajka, dodajemy sodę i sól. Mieszamy, dodajemy odrobinkę wody aby rozmieszać ciasto ale żeby było nadal gęste.
Rozgrzewamy olej na patelni, łyżką nalewamy ciasto, smażymy na złoty kolor.
Można podawać z konfiturą lub owocami. Smacznego