Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413837
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413837
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, wlewamy mleko, wbijamy jajka, dodajemy sodę i sól. Mieszamy, dodajemy odrobinkę wody aby rozmieszać ciasto ale żeby było nadal gęste.
Rozgrzewamy olej na patelni, łyżką nalewamy ciasto, smażymy na złoty kolor.
Można podawać z konfiturą lub owocami. Smacznego