Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne rogaliki. Nie chciałam za długo czekać, więc zagniotłam ciasto i od razu, wałkowałam i zawijałam rogaliki. Polecam zrobić, od razu z podwójnej porcji, są tak pyszne :) W smaku, są bardziej kruche, niż drożdżowe.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 233
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104559
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 233
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104559
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Składniki
Masło, cukier puder i żółtko, włożyć do miski. Utrzeć mikserem. (Białko wbić do miseczki, będzie do smarowania rogali) Następnie wsypać mąkę, drożdże i wlać mleko. Wyrobić mikserem z hakami. Jak zacznie się kleić, przełożyć na stolnicę, podsypaną mąką. Wyrabiać jeszcze chwilę. Tak przygotowane ciasto, podzielić na trzy części. Każdą część cienko rozwałkować, podsypując mąką. Każdą rozwałkowaną część ciasta, podzielić na 12 trójkątów. Można też na 8, wtedy rogaliki będą większe. Na każdym trójkącie, przy szerszym brzegu, ułożyć kostkę czekolady.
Zawinąć w rogalik. Gotowe rogaliki, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Do odłożonego wcześniej białka, dodać 3 łyżki cukru pudru. Wymieszać. Posmarować rogaliki. Dzięki temu, nie trzeba już robić lukru, ani posypywać, cukrem pudrem, po upieczeniu.
Rogaliki, piec w piekarniku, nagrzanym do 190 stopni, 25 minut.