Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dla zabieganych. Wilgotne, puszyste, rozpływa się w ustach. Upieczone rano - wieczorem nie ma już po nim śladu :) Zamiast ciasta można upiec z połowy porcji muffinki. Przepis znalazłam na blogu Kingi Paruzel na zdrowe muffinki z jabłkami. Polecam!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 125
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20719
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27012
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4411
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 125
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20719
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27012
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4411
Składniki
Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra-dół. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniało. W jednej misce łączymy i dokładnie mieszamy: jajko, olej, jogurt, cukier oraz na końcu dodajemy pokrojone jabłko. Do masy z jabłkiem dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Wszystko szybko i dokładnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do przygotowanej formy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50-60 min aż patyczek wkładany w ciasto będzie suchy. Podajemy posypane cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego!