Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dla zabieganych. Wilgotne, puszyste, rozpływa się w ustach. Upieczone rano - wieczorem nie ma już po nim śladu :) Zamiast ciasta można upiec z połowy porcji muffinki. Przepis znalazłam na blogu Kingi Paruzel na zdrowe muffinki z jabłkami. Polecam!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11263
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6472
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13481
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5247
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11263
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6472
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13481
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5247
Składniki
Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra-dół. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniało. W jednej misce łączymy i dokładnie mieszamy: jajko, olej, jogurt, cukier oraz na końcu dodajemy pokrojone jabłko. Do masy z jabłkiem dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Wszystko szybko i dokładnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do przygotowanej formy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50-60 min aż patyczek wkładany w ciasto będzie suchy. Podajemy posypane cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego!