Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dla zabieganych. Wilgotne, puszyste, rozpływa się w ustach. Upieczone rano - wieczorem nie ma już po nim śladu :) Zamiast ciasta można upiec z połowy porcji muffinki. Przepis znalazłam na blogu Kingi Paruzel na zdrowe muffinki z jabłkami. Polecam!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423708
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423708
Składniki
Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra-dół. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniało. W jednej misce łączymy i dokładnie mieszamy: jajko, olej, jogurt, cukier oraz na końcu dodajemy pokrojone jabłko. Do masy z jabłkiem dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Wszystko szybko i dokładnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do przygotowanej formy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50-60 min aż patyczek wkładany w ciasto będzie suchy. Podajemy posypane cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego!